MLK Lezing 2018

Gepubliceerd op 8 mei 2018

Wat een avond! Wij kijken terug op een fantastische avond met sterke gesprekken. Zo goed om te zien dat er ruimte was voor verschillende stemmen en dat die stemmen ook gehoord werden. Don Ceder riep ons op om de Mahalia Jackson te zijn en onze omgeving te blijven herinneren aan hun dromen. “Tell them about the dream!”

 

                                                                                                       Foto: Daniella van Bergen

 

Jerry King Luther Afriyie stelde op constructieve manier de samenleving aan de kaak: “Ook al ben je niet met racisme bezig, racisme is bezig met jou.” En Jorgen Raymann pleitte voor meer onderling begrip: “Don’t hate, educate!”

 

Giovanca sloot de ronde van statements en gaf een blik in haar leven. Ze liet zien wat dr. King voor haar bekende, van tiener naar jongvolwassene en nu zelf als moeder. Ze vindt het belangrijk dat iedereen overal ter wereld gelijke kansen krijgt. “Als ik nu naar mijn dochtertje kijk: ik snap je nu dr. King, de wens die je voor je kinderen had.”

 

Stichting Julius Leeft heeft de avond een nog specialer gevoel gegeven met de prachtige optredens over Martin Luther King.

 

Maar de avond werd pas compleet door jullie imput. Bedankt voor jullie scherpe vragen en opmerkingen. Jullie houden de vreedzame strijd van King levendig, want we hebben nog een lange weg af te leggen.

 

Beluister HIER alle speeches.
Bekijk HIER het filmpje.

 

Martin Luther Ling Lezing 2018                                                                                                       Foto: Daniella van Bergen